Post EASL

Rosarium, Rotterdam

 

Schrijf u hier alvast in.

 

De 8e editie van de Post EASL op 6 juli 2021 zal een nieuwe weg inslaan. Door de Covid-19 pandemie was verleden jaar geen bijeenkomst mogelijk, maar wij gaan nu uit van een bijeenkomst met een beperkt aantal plekken die daarnaast live gestreamd wordt.
Er zijn weer belangrijke vernieuwingen in de Hepatologie zoals naar voren komt uit het programma van het ‘Digital International Liver Congress’ (DILC) 2021 van de EASL. Dankzij veel wetenschappelijk onderzoek is hepatitis C naar de achtergrond gedrongen; de Nobelprijswinnaars van 2020 tonen dit door middel van de enorme successtory aan. Van de ontdekking van het virus naar de ontwikkeling van efficiënte en goed te tolereren geneesmiddelen. De infectie is nu voor bijna alle patiënten te genezen. De leverschade veroorzaakt door de HCV infectie lijkt ook vaak gedeeltelijk of zelfs meer te kunnen herstellen. 

Wat voor veelbelovend wetenschappelijk onderzoek zullen wij dit jaar te horen krijgen tijdens het DILC van de EASL? Van 22 tot 25 juni 2021 zullen internationale experts van rond de hele wereld ons van de nieuwste ontwikkelingen op alle gebieden binnen de hepatologie – van virale hepatitis, toxische en metabole leverschade, immuun gemedieerde, cholestatische, genetische en vasculaire leverziekten tot gevolgen van cirrose, het hepatocellulair en cholangiocellulair carcinoom en levertransplantatie - op de hoogte brengen.

Graag geven wij u tijdens deze 8e Post EASL een samenvatting van de verschillende onderwerpen en de meest opmerkelijke vernieuwingen die tijdens het jaarcongres van de EASL aan bod zijn gekomen. Sprekers vanuit verschillende Nederlandse centra zullen over deze  onderwerpen hun visie geven.

De Post EASL kenmerkt zich als een korte en krachtige samenvatting van het jaarcongres van de EASL; wij hopen u 6 juli aanstaande te mogen verwelkomen in het Rosarium Amsterdam of digitaal.

 

Ulrich Beuers, Amsterdam UMC
in samenwerking met Dr. Falk Pharma Benelux B.V.